ANDROID.COM.PL – społeczność entuzjastów technologii

Snapchat wprowadza nową funkcję w Stories!

Autor: Mateusz Jamroz Kategoria: Newsy

Snapchat z kolejną aktualizacją! Tym razem fani duszka będą mogli dzielić się swoimi story w jeszcze lepszy — niespotykany dotąd sposób!

Snapchat wprowadza Shared Stories

Najnowsza funkcja Snapchata pozwala na jeszcze bliższą relację ze znajomymi! Mimo że Snap tym stoi, to firma postanowiła na jeszcze bliższe relacje pomiędzy użytkownikami! Już spieszę z wyjaśnieniami. Shared Stories to ulepszenie funkcji Story znanej fanom wszystkich aplikacji społecznościowych. Tym razem użytkownicy będą mogli angażować swoich znajomych w powstanie Stories.

Twórz wspomnienia ze znajomymi!

Nowa funkcja pozwala na dodanie do grupy swoich znajomych. Dodani znajomi mogą zaprosić kolejne osoby i tak powstaje ogromny łańcuch osób, które mogą dzielić się wspólnymi Stories, które jak to zawsze bywa, znikają po 24 godzinach. Nowa funkcja nie posiada także opcji chatu, więc wszystko, co pojawi się w Shared Stories pozostanie między użytkownikami.

Shared Stories to nowa iteracja niestandardowych Stories, produktu, który wcześniej umożliwiał użytkownikom tworzenie Stories oraz dodawanie znajomych do przeglądania i współtworzenia. Teraz, dzięki naszym nowym i ulepszonym udostępnionym relacjom, użytkownicy, którzy zostali dodani do grupy, mogą również dodawać swoich znajomych, co ułatwia zabawę całej drużynie piłkarskiej, drużynie obozowej lub grupie nowych współpracowników. Dzięki tej Story nowej generacji mamy nadzieję, że pomożemy użytkownikom zmienić wspólne chwile we wspólne wspomnienia

Blog Snapchat

Podział na role w nowych Stories

Dokładnie tak jak w przypadku stron internetowych, czy forów w grupach nowej funkcji Snapa pojawią się także role, gdzie każdy z użytkowników będzie miał wpływ na to co będzie się działo w Story. Właściciel może dodawać, usuwać oraz banować użytkowników, zmieniać nazwę Story, usunąć wszystkie Snapy, a nawet wyznaczyć maksymalnie pięciu moderatorów. Skoro przy niech jesteśmy, to ci również mogą dodawać i usuwać członków oraz usuwać Story. Członkowie mogą tylko dodać nowych użytkowników oraz usunąć swoje Snapy.

Nowa funkcja pod kontrolą!

Snapchat powiedział także, że nowa funkcja będzie obserwowana przy użyciu automatycznego wykrywania języka oraz nowych narzędzi do oceniania działania społeczności. Użytkownicy, którzy dołączą do historii z kimś, kogo zablokowali, otrzymają stosowne powiadomienie i będą mogli od razu opuścić Shared Stories. Nowa funkcja pojawiła się już na wszystkich platformach na całym świecie! Jeśli jeszcze jej nie macie, poczekajcie na aktualizacje!

Źródło: support.snapchat.com

Sprawdź najnowsze wpisy