WhatsApp to bezapelacyjnie najpopularniejszy komunikator internetowy na świecie. Można się spierać, czy najlepszy, ale nie można powiedzieć, że Facebook go nie rozwija. Aplikacja ciągle dostaje nowe funkcje, które cieszą wiele osób. Dziś dowiedzieliśmy się, że WhatsApp otrzymał nowość znaną m.in. z Instagrama. Prywatność i bezpieczeństwo wchodzi na jeszcze wyższy poziom.

Nowość we WhatsApp, czyli zobacz i zapomnij

WhatsApp zobacz raz

Tydzień temu pisaliśmy, że do WhatsAppa zmierza nowa funkcja, która wyeliminuje irytujące ograniczenie. Dziś mamy kolejną dobrą wiadomość w postaci kolejnej nowej funkcji. Tym razem mowa o „Zobacz raz”, czyli opcji pozwalającej wysyłać filmy i zdjęcia tak, aby odbiorca mógł je odtworzyć tylko raz. Dzięki tej nowości znanej m.in. z szalenie popularnego Instagrama wysyłanie potencjalnie wrażliwych materiałów stanie się znacznie bezpieczniejsze.

Zobacz także: Poznajcie Spotify Plus, czyli nową subskrypcję za niecałe… 4 zł miesięcznie. To może być hit!

Całość działa dokładnie tak, jak na wspomnianym wcześniej Instagramie. Po naciśnięciu przycisku ze zdjęciem lub filmem materiał zostanie odtworzony na pełnym ekranie. Po obejrzeniu wiadomości nie będzie można jej podejrzeć ponownie, bo wspomniany wcześniej przycisk stanie się nieaktywny. Wysyłane w ten sposób treści są rzecz jasna szyfrowane, co oznacza, że pracownicy WhatsAppa nie mają do nich dostępu (a przynajmniej do momentu, aż ktoś nie postanowi zgłosić otrzymanego zdjęcia czy filmu). Omawiana funkcja jest już udostępniana użytkownikom WhatsAppa. W najbliższym czasie wszyscy powinni otrzymać do niej dostęp, więc zainteresowanym nie pozostaje nic innego, jak uzbroić się w cierpliwość.

Źródło: GSMArena

Google News
Obserwuj ANDROID.COM.PL w Google News i bądź zawsze na bieżąco!
Obserwuj

Kacper Kościański

Pasjonat nowych technologii, dobrych seriali i gier.