Zdjęcia Google zostają „uproszczone”. Zniknie bardzo przydatna funkcja

mm Michał Derej Newsy 2019-06-12

Google znane jest z tego, że bardzo lubi usuwać przydatne funkcje ze swoich produktów, a nawet kasować całe projekty. Jeśli chcecie dowiedzieć się, dlaczego gigant z Mountain View tak szybko uśmierca swoje usługi, to zachęcam do zapoznania się z moim artykułem. Dziś przyjrzymy się jednak funkcji, która już wkrótce zniknie ze Zdjęć Google. Mowa tu o synchronizacji z Dyskiem.

Zdjęcia Google bez synchronizacji z Dyskiem. Firma „upraszcza” usługi

zdjecia google dostosowanie dokumenty

Niektórzy dotychczasowi użytkownicy Dysku Google z pewnością doceniają fakt, że możliwe jest włączenie specjalnego folderu, w którym składowane są wszystkie fotografie z aplikacji Zdjęcia. Pozwala to na lepszą organizację i daje więcej możliwości zarządzania swoją kolekcją. Niestety okazuje się, że wkrótce opcja ta zostanie skasowana.

Zobacz też: Firma Asus docenia modyfikacje Androida. Rozdaje też darmowe smartfony.

Już od 10 lipca tego roku użytkownicy nie będą mogli skorzystać z tego udogodnienia, choć warto wspomnieć, że wszystkie aktualnie zsynchronizowane z oboma usługami fotografie będą wciąż dostępne zarówno na Dysku, jak i w Zdjęciach. Google zmianę argumentuje dość prosto – funkcja zostaje usunięta, by uprościć obsługę obu aplikacji. Niestety jest to ulubiona wymówka giganta z Mountain View, której używa zaskakująco często, szczególnie gdy kasuje przydatne projekty i udogodnienia.

Źródło: Blog Google






Przewiń stronę, by przeczytać kolejny wpis
Przewiń stronę, by przeczytać kolejny wpis
x