Jeśli posiadacie konto na Facebooku, z pewnością zdarzy Wam się czasami przeglądać tablicę. Jest tam mnóstwo informacji zawierających kto, co, z kim, kiedy i za ile. Bywa, że nie jesteśmy zainteresowani nimi wszystkimi, a tym bardziej, jeśli 3/4 z nich pochodzi od jednej osoby bądź danego profilu. Facebook dostarcza nam narzędzie, dzięki którym będziemy mogli sobie z tym poradzić.

Uśpij na 30 dni

Mark Zuckerberg wraz z ekipą wprowadza do swojego portalu społecznościowego całkiem przydatną funkcję. Pozwala ona na uśpienie danego profilu – czy to znajomego, firmy bądź grupy – na 30 dni. Po tym zabiegu wszelkie posty czy zdjęcia nie będą nam się wyświetlać. Powiecie, że taka opcja już była? Owszem, zgodzę się. Była ona jednak bezterminowa. W przypadku uśpienia po 30 dniach posty danego profilu na powrót będą się wyświetlać.

Snooze

Publié par Facebook sur mercredi 13 décembre 2017

Zobacz też: Face ID nie radzi sobie z twarzami Chińczyków

Facebook podaje, że usługa jest już wdrażana. W ciągu tygodnia powinni ją u siebie zobaczyć wszyscy użytkownicy.

źródło: Facebook

Google News
Obserwuj ANDROID.COM.PL w Google News i bądź zawsze na bieżąco!
Obserwuj

Kamil Lewicki

Pasjonat dobrej kuchni i technologiczny geek. Mówi, że grywa w squasha, choć to raczej squash pogrywa z nim. Niegdyś zapalony fan ROMów i kerneli. Niezmiennie esteta.